26 mei 2020 Plezant ontvangt weer gasten!

Plezant ontvangt weer gasten!

Vanaf 2 juni zijn we weer open voor vaste gasten. 

Vanaf dinsdag 2 juni ontvangt Plezant, logeerhuis voor mensen in dementie in Lieshout weer gasten. "Na ruim twee maanden openen we eindelijk weer onze deuren", vertelt Léonne Hezemans, logeerhuiscoördinator. "We zijn ontzettend blij dat we weer gasten kunnen ontvangen en zo de mantelzorgers die thuis voor hen zorgen, kunnen ontlasten. De afgelopen maanden hebben we allemaal leren omgaan met diverse beperkingen die passen bij het coronavirus. Inmiddels kunnen we gelukkig weer wat vooruit kijken. Maar het virus is nog niet weg uit onze samenleving. Dat vraagt van iedereen voortdurend balanceren en zoeken naar mogelijkheden. Ook van ons."

Alleen vaste gasten 
"Dat betekent dat ons prachtige logeerhuis in Lieshout de komende weken alleen geopend is voor vaste gasten, mensen die dus al eerder bij ons hebben gelogeerd. Zij kunnen voorlopig ook alleen doordeweeks bij ons logeren, een midweek dus. Gedurende die midweek kunnen mantelzorgers, familieleden en vrienden helaas ook niet op bezoek komen. Op deze manier proberen we alle betrokkenen zoveel als mogelijk te beschermen. Het laatste wat we willen is mensen opnieuw blootstellen aan besmettingsgevaar." 

Veiligheid voorop
De afgelopen weken is het team van Plezant achter de schermen druk bezig geweest het logeerhuis zo goed mogelijk in te richten en alles te regelen zodanig dat we voldoen aan de regels van het RIVM rond bijvoorbeeld hygiëne en 1,5 meter afstand. "Veiligheid voor onze gasten, hun dierbaren, onze medewerkers én mensen buiten het logeerhuis staat voorop", aldus Léonne Hezemans. "Na enkele weken evalueren we de situatie en wordt bekeken of we de openingstijden kunnen verruimen."

Privé-rondleiding
Mensen die graag een kijkje willen nemen in het logeerhuis, kunnen zich aanmelden voor een privé- rondleiding op zaterdag 6 juni aanstaande. Neem voor het maken van een afspraak contact op met Léonne Hezemans via telefoonnummer 06- 83271998. 
 

Deel dit bericht:

Terug naar overzicht