16 juli 2020 Plezant volledig open

Plezant volledig open

Vanaf maandag 29 juni weer toegankelijk voor nieuwe gasten.

Begin juni zijn de Coronamaatregelen versoepeld waardoor de deuren van Plezant weer open mochten, om te beginnen alleen gedurende midweken en voor vaste gasten. "Dit is zo positief verlopen dat ons logeerhuis vanaf maandag 29 juni weer volledig opengaat, dus ook voor nieuwe gasten. Bovendien kunnen we weer gasten ontvangen om te logeren op proef", vertelt Léonne Hezemans, logeerhuiscoördinator bij Plezant. 

Bezoek
Aan de openstelling zijn wel enige voorwaarden verbonden. De aankomstdagen zijn voorlopig op maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Léonne: "Onze gasten kunnen gedurende hun verblijf wel bezoek ontvangen, maar alleen in de lounge of op hun slaapkamer en alleen op afspraak. Helaas is het nog niet mogelijk om naar de dagopvang te gaan." Het is belangrijk dat de openstelling van Plezant op een veilige en verantwoorde manier verloopt. Zo hanteert Plezant de nodige veiligheids- en hygiënemaatregelen en nemen we de 1,5 meter afstand in acht. Bij aankomst mag één persoon mee naar binnen om in te checken en de koffer uit te pakken. Als de gast een rollator of rolstoel meebrengt, is het van belang dat deze schoon is.

Bij klachten
Wanneer de gast (en/of huisgenoten) klachten heeft die passen bij Covid-19 zoal koorts, hoesten, benauwdheid, ernstige vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, braken en/of diarree, dan is het noodzakelijk om dit tijdig aan ons te laten weten. Léonne: "Ook wanneer de gast twijfelt of het wel verstandig is om te komen logeren, is het fijn om dit kenbaar te maken. Samen kunnen we dan kijken wat het beste is. Als de gast gedurende het verblijf ziek wordt, dan informeren we de familie en gaan we in overleg met de eigen huisarts hoe we moeten handelen. Mocht er sprake zijn van twijfel bij de huisarts, dan laten we dit weten aan de familie met het verzoek om de gast te komen ophalen."

Open huis
Het open huis op de eerste zaterdag van de maand gaat door; wel vragen we of bezoekers zich vooraf willen aanmelden om een tijd af te spreken. Heeft u vragen gedurende de periode van verblijf? Dan kunt u rechtstreeks bellen naar Plezant via telefoonnummer 0499 - 427 182.

Wij verheugen ons erop u te mogen verwelkomen!
 

Deel dit bericht:

Terug naar overzicht