22 mei 2023 Persoonlijk filmportret ter ere van vijfjarig bestaan Logeerhuis Plezant

Persoonlijk filmportret ter ere van vijfjarig bestaan Logeerhuis Plezant

In een korte film is te zien wat Logeerhuis Plezant betekent in de levens van gasten en hun mantelzorgers.

Op 7 juni 2023 is het precies vijf jaar geleden dat de officiële openingshandeling plaatsvond van Logeerhuis Plezant in Lieshout. Mevrouw Simons, echtgenote en mantelzorger van de eerste gast van Plezant, knipte destijds symbolisch een lint door om de opening te markeren. Nu, een half decennium later, staan we stil bij het vijfjarig bestaan van het logeerhuis voor mensen met (een vermoeden van) dementie en inmiddels ook voor mensen met cognitieve achteruitgang door Parkinson.

Film Logeerhuis Plezant
Dat het logeerhuis haar meerwaarde heeft bewezen, blijkt wel uit alle positieve ervaringsverhalen gedurende de afgelopen jaren. Zo ook het verhaal van Merian Swinkels en haar moeder Mia, die regelmatig in het logeerhuis verblijft. Speciaal voor het jubileumjaar zijn Merian en Mia op film geportretteerd, waarmee op een prachtige manier zichtbaar wordt wat Logeerhuis Plezant kan betekenen in de levens van gasten en mantelzorgers. Klik hier https://youtu.be/Bngf9F2A6FM om het filmpje te bekijken.

Met een gerust hart even bijtanken
De afgelopen jaren heeft het logeerhuis veel gasten mogen verwelkomen en veel mantelzorgers kunnen helpen, door de zorg voor hun partner of familielid tijdelijk van hen over te nemen. De mantelzorg voor iemand met (een vermoeden van) dementie kan behoorlijk zwaar zijn, zowel fysiek als emotioneel. Zeker als je er alleen voor staat. Door de mantelzorg tijdelijk over te nemen, kunnen mantelzorgers even tot rust komen, of zelf op vakantie gaan. Om daarna met nieuwe energie thuis de zorg en ondersteuning weer op te pakken.

Verbonden met elkaar                                                                                            
Léonne Hezemans, coördinator van Plezant, vertelt:
“De afgelopen vijf jaar hebben ruim 250 verschillende gasten één of meerdere keren gelogeerd bij Plezant en daar ben ik trots op. Veel gasten komen regelmatig terug en voelen zich op hun gemak bij Plezant. De waardering van gasten en mantelzorgers is hartverwarmend. Dat is waar wij het als team van professionals en vrijwilligers voor doen. Het motiveert ons om ook in de toekomst zoveel mogelijk gasten en mantelzorgers te ondersteunen. Gasten en mantelzorgers voelen zich verbonden met Logeerhuis Plezant en ons jubileum hebben we natuurlijk samen gevierd, op een mooie familiecontactdag op 22 april jl. ”

Open huis
Bent of kent u iemand die mogelijk baat kan hebben bij Logeerhuis Plezant? Op zaterdag 3 juni, van 10.00 tot 12.00 uur is een open huis bij Plezant. Geïnteresseerden zijn dan van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding in het logeerhuis.
Meer weten? Mail naar logeerhuisplezant@zorgboog.nl.

Deel dit bericht:

Terug naar overzicht