21 juni 2022 Een inkijkje in Logeerhuis Plezant

Een inkijkje in Logeerhuis Plezant

Berry Meijers, secretaris van de raad van bestuur van de Zorgboog ging op werkbezoek bij Logeerhuis Plezant en deelt haar ervaringen:

“Recent was ik te gast bij Logeerhuis Plezant in Franciscushof in Lieshout, waar ik mocht aanschuiven bij een intake van een gast die kwam proef logeren. Het echtpaar was al bijna vijftig jaar samen en voor het eerst in al die jaren zouden ze niet samen slapen. Wat een stap en wat een liefde voor elkaar. Het was voor hen dan ook niet eenvoudig om afscheid te nemen, al was het maar voor twee dagen, maar door de liefdevolle aandacht vanuit de medewerkers van Plezant lukte het toch.

Daarna mocht ik bij een overdracht van de medewerkers zorg en welzijn aanwezig zijn; deze twee medewerkers vertelden enthousiast over hun werk; ze vertelden wat ze deden bijvoorbeeld voor een Poolse gast die geen Nederlands sprak of begreep; maar met de hulp van Google translate, het vinden van Poolse films op Netflix en te onderzoeken wat mevrouw leuk vond om te doen, konden ze er een fijn verblijf voor mevrouw van maken; deze creativiteit en betrokkenheid vonden zij maar heel gewoon. Ook de coördinator van het logeerhuis vertelde me nog uitgebreid over de planning, de samenwerking met de wijkzorg en de casemanagers en wat ze allemaal proberen om in individuele situaties de mantelzorgers te ontlasten. Het logeerhuis biedt mooie ondersteuning aan de thuissituatie.

Ik was aangenaam verrast toen ik naar buiten wilde lopen en zag dat in de grote ruimte tafels gezellig waren gedekt; er werden pannenkoeken gebakken door vrijwilligers en medewerkers van de gasterij. Iedere woensdagavond is er een gezamenlijke maaltijd waarbij bewoners uit de buurt, de bewoners van kleinschalig wonen en de gasten van het logeerhuis gezellig samen eten. Een mooie vorm van community! #samendezorgboog
Ik ging geïnspireerd en vol energie naar huis! Dank jullie wel.”  

Deel dit bericht:

Terug naar overzicht