08 september 2022 “Verblijf Logeerhuis Plezant is heel aangenaam”

“Verblijf Logeerhuis Plezant is heel aangenaam”

Ervaringsverhaal van Merian Swinkels en haar moeder Mia Vlemmix-Verhofstadt

“Het verblijf in het mooie Logeerhuis Plezant is een heel aangename ervaring ofwel ‘plezierig’ zoals de naam al zegt”, vertellen Mevrouw Mia Vlemmix-Verhofstadt (86) en haar dochter Merian Swinkels enthousiast. Mia komt al twee jaar regelmatig logeren in Plezant, gevestigd in een modern gerenoveerde vleugel van Zorgbooglocatie Franciscushof in Lieshout. Zo kan haar dochter en mantelzorger op adem komen.

Batterij opladen
Net als de andere gasten in het logeerhuis is mevrouw Vlemmix-Verhofstadt licht dementerend. “Vooral het korte termijngeheugen laat me wel eens in steek”, vertelt ze. Door haar aandoening is de zorg thuis in Helmond voor haar dochter Merian intensief. “Als mantelzorger heb ik soms behoefte om tijd voor mezelf te hebben, bijvoorbeeld voor vakantie met mijn gezin. Mijn moeder gaat drie dagen per week naar dagopvang Thuis bij Mientje in Helmond. Ook logeert ze regelmatig een aantal weken in Logeerhuis Plezant. Hierdoor kan ik als enig kind mijn ‘batterij’ weer opladen en thuis voor mijn moeder blijven zorgen.”

Familiehotel
Logeerhuis Plezant ademt de sfeer van een luxe familiehotel. Zeven mooie ruime kamers van alle zorggemakken voorzien, een grote gezamenlijke ruimte met keuken en een prachtige binnentuin. De gasten hebben dementie in alle stadia, van een vermoeden van dementie tot gevorderde dementie. Zij kunnen hier minimaal twee nachten tot maximaal zes weken aaneengesloten logeren met professionele ondersteuning door een vast team verzorgenden en welzijnsmedewerkers van de Zorgboog. Veel gasten logeren zelfs elke twee weken of elke maand een weekend, enkele dagen of midweek. Vrijwilligers begeleiden hen vol enthousiasme bij dagactiviteiten. Nieuwe gasten komen eerst twee dagen op proef logeren om te kijken of het bevalt. Dagstructuur, regelmaat en een fijne tijd staan voorop in Plezant.

Hartverwarmend
“Mijn moeder wordt hier goed verzorgd en doet volop mee met leuke dagactiviteiten”, glimlacht Merian. “Ik doe bijna aan alles mee zoals wandelen, kaarten, tv kijken, knutselen en winkelen”, vertelt mevrouw Vlemmix-Verhofstadt honderduit. “En het mooie is dat je overal aan mag meedoen, maar niets hoeft.” Volgens haar dochter kan zij onder andere door Plezant de verzorging thuis volhouden. “Hierdoor krijg ik rust op de dagen dat ik zelf tot rust moet komen. Ik laat mijn moeder altijd achter met een vertrouwd gevoel. Want ik weet dat ze hier in het logeerhuis onder de mensen is en er heel vriendelijk met de gasten wordt omgegaan. Ze doen alles om het hen naar de zin te maken. Gewoonweg hartverwarmend.”

Deel dit bericht:

Terug naar overzicht